Börtönből a Mikulásgyárba

Szerző: Szolnok TV

Link: http://www.szolnoktv.hu/hirek/?article_hid=41562

Dátum: 2016.12.20.
Börtönből a Mikulásgyárba. A Szolnoki Büntetés-végrehajtási Intézet női fogvatartottai különleges, saját készítésű ajándékait vitték el ma a szolnoki Mikulásgyárba. A kispárnák és a kézzel készített színezők vélhetően sok rászoruló kisgyermek karácsonyát teszik szebbé.
 
Börtönparancsnok érkezik az egyik bevásárló komplexumba, kezében ajándékokat rejtő dobozzal. A Szolnoki Büntetés-végrehajtási Intézet női fogvatartottai készítették ezeket a párnákat és kifestős naptárakat. Ma a Mikulásgyárba vitték, hogy onnan karácsonyra kedves kezekbe kerüljenek.
 
-”Örömmel értesültünk mi is arról, hogy a Mikulásgyáron lehetőségünk van arra, hogy a gyerekeket, rászoruló családokat meg tudunk ajándékozni azzal, hogy a fogvatartottakat a megfelelő programokba bevonjunk. Így meghirdettük a fogvatartottak részére, akik örömmel csatlakoztak és a munkatársaim is örömmel vettek részt a munkában. És most itt vagyunk, hogy örömmel át tudjuk adni ezeket az ajándékokat”- mondta el Tóth Gábor bv.ezredes, bv. tanácsos ,a JNSZ Megyei Büntetés-végrehajtási Intézet parancsnoka
 
A fogvatartott nők karácsonykor nem lehetnek családtagjaikkal, gyermekeikkel, ezért lelkileg is fontos volt számukra az ajándékok elkészítése. Ezekkel ugyanis a rászoruló kisgyermekek ünnepét teheti szebbé. Egy csoportfoglalkozáson 10-14 fogvatartott vett részt, leginkább hasznos dolgokat készítettek.
 
Dobákné Balázs Dóra százados, reintegrációs tiszt elmondta:
 
-”Minden kézzel készült, a párnákat kézzel rajzolták, ők tervezték meg, fiúsat és lányosat is készítettek. Ők vasalták, illetve tömték ki a párnákat. Szintén kézzel készültek a naptárak, ceruzával rajzolták meg, minden hónaphoz más más rajzot készítettek, színezhető, hogy a gyerekek kreatívoskodjanak.
 
A fogvatartottak saját családtagjaik, gyermekeik számára is készítettek ajándékokat, melyeket a látogatások alkalmával át is tudnak majd nyújtani számukra.
 

Címke:   Szolnok Mikulásgyár adományozás jóvátétel