Gyűjtést is szerveztek a fogvatartottak

Szerző: Zsámbóki Dóra / baon.hu

Link: http://www.baon.hu/bacs-kiskun/kultura/gyujtest-is-szerveztek-a-fogvatartottak-699430

Dátum: 2016.12.21.
Elítéltek adtak karácsonyi műsort kedden a kecskeméti Értelmi Fogyatékosok Nappali Otthonában (ÉNO), majd az SOS Gyermekfalu lakóinak.
 
Dr. Zakhar Tibor büntetés-végrehajtási ezredes, a Bács-Kiskun Megyei Büntetés-végrehajtási Intézet parancsnoka érdeklődésünkre elmondta: a bv országos jóvátételi programjához csatlakozott a megyei büntetés végrehajtási intézet is. A fogvatartottak a rászorulókat keresik meg különböző felajánlásokkal, hogy segítsék, szebbé tegyék a hétköznapjaikat. Ennek a programnak a keretében látogattak el kedden az ÉNO-ba, majd pedig az SOS Gyermekfaluba.
 
A karácsonyi műsorban kizárólag felnőtt fogvatartottak szerepelnek, akik munka mellett készültek fel az előadásra: az alkalomhoz illő verseket tanultak, valamint prózarészleteket és dalokat választottak. A programban résztvevő fogvatartottak gyűjtést is szerveztek a az intézetben az SOS-es gyermekek számára. Mindenki a saját keresetéből élt felajánlással, 58 ezer 600 forintot sikerült összegyűjteni.
 
A fogvatartottak természetesen a börtön falain belül is ünneplik a karácsonyt. December 22-én műsorral készülnek, szenteste halászlé és túrós tészta kerül az asztalukra, míg szilveszterkor lencsét, mákos bejglit és virslit kapnak.
 

Címke:   Kecskemét gyűjtés adomány karácsonyi műsor