Fogvatartottak adtak adventi műsort Ipolytölgyesen

Szerző: Hídlap.hu

Link: http://www.hidlap.hu/cikk/2277-fogvatartottak-adtak-adventi-musort-ipolytolgyesen/

Dátum: 2016.12.22.
A Márianosztrai Fegyház és Börtön fogvatartottjai adtak adventi műsort az ipolytölgyesi Szent Erzsébet Otthon fogyatékkal élő és értelmi sérült lakóinak december 21-én. A rendezvényre a büntetés-végrehajtás jóvátételi programjának köszönhetően kerülhetett sor. A kezdeményezés célja, hogy az adventi időszakban a büntetésüket töltők valami jót tegyenek a társadalom számára, kompenzálva ezzel az elkövetett bűnüket és az okozott sérelmeket.
 
Az országos jóvátételi rendezvénysorozat 29 hazai börtön, félezer fogvatartottjának bevonásával zajlik, amelynek keretében az adventi időszakban a rabok önkéntes jóvátételi programokkal és adományokkal segítik a rászorulókat.
 
A Márianosztrai Fegyház és Börtön fogvatartottjai a Szent Erzsébet Otthon lakóit örvendeztették meg egy zenés, karácsonyi műsorral. A rabok jóvátételi munka keretében már nem először segítenek az intézménynek, korábban felújítási munkákat végeztek az otthon épületén.
 
Szép Tamás bv. főhadnagy, sajtóreferens elmondta, hogy ez az adventi műsor egy jó lehetőség arra, hogy a fogvatartottak bűnük kompenzálása érdekében valami jót tegyenek a társadalomért. Úgy fogalmazott: itt ítélkezés nélkül örülnek a raboknak és örömmel fogadják azt a produkciót, amin a fogvatartottak hónapokon keresztül dolgoztak. 
 
A megkérdezett rabok egyöntetűen úgy nyilatkoztak, hogy amellett, hogy egy-egy ilyen fellépés alkalmával kiszakadhatnak a hétköznapokból, fantasztikus érzés azt látni, hogy az otthonban mekkora örömmel fogadják őket. 
 

Címke:   Márianosztra adventi műsor jóvátételi program