Az utolsó akadály is elhárult: indulhat a börtön építése

Szerző: Hevesi Hírportál

Link: http://hevesihirportal.hu/2016/12/29/az-utolso-akadaly-is-elharult-indulhat-a-borton-epitese/

Dátum: 2016.12.29.
Kiemelt figyelem és érdeklődés kíséri Hevesen, már a pályázat elnyerése óta azt a nemzetgazdasági szempontból is kiemelt nagyberuházást, mely kedvező hatásaival jelentősen befolyásolja a térség infrastruktúráját és foglalkoztatási helyzetét. Sveiczer Sándor polgármesterrel beszélgettünk a hevesi büntetés-végrehajtási intézet megépítésének jelenlegi állásáról.
 
“Hevesen érthető módon, a közérdeklődés középpontjában áll az úgynevezett “börtön projekt”, hiszen hosszú idő óta ez az egyik legjelentősebb és legnagyobb horderejű beruházás a városban, melynek fontos szerepe lesz a térségben gazdasági és foglalkoztatáspolitikai szempontból is. Így természetes, hogy mindannyiunk érdeke a létesítmény mihamarabbi működtetésének elindulása.
 
Mindemellett kiemelt kormányzati projekt is, emiatt megkülönböztetett figyelem övezi a Belügyminisztérium részéről. Az önkormányzat a projekt fontosságának tudatában, a várakozásoknak is megfelelni igyekezve törekedett elhárítani a megvalósulás útjából a jogi és adminisztratív akadályokat.
 
A beruházást illetően az önkormányzat feladatainak utolsó állomása volt, hogy a képviselő-testület módosítsa, és végleges formába öntse a helyi építési szabályzatot, ennek eredményeképpen létrejöhet Heves belterületén a 3903 helyrajzi számon (Viczán tó melletti területen) a büntetés-végrehajtási intézet.
 
Ez a folyamat meglehetősen hosszú volt, már a nyár elején elindult a szabályozási terv módosításának megvitatása, figyelembe kellett venni építészeti és biztonsági szempontból bizonyos védőtávolságokra vonatkozó kitételeket, melyeket a képviselő-testület egyhangúan támogatott és megszavazott.
 
Ezzel minden akadály elhárult Heves város részéről a börtön megépítése előtt. Jelenleg zajlik a Belügyminisztérium és a büntetés-végrehajtás fennhatósága alatt a börtön megépítésére kiírt közbeszerzési eljárás.
 
A munkálatok előreláthatólag jövő év márciusában indulhatnak el” – tájékoztatta szerkesztőségünket a város első embere.

Címke:   börtönépítés nagyberuházás település Heves