Véres bandaháború egy brazil börtönben

Szerző: MTI, Fotó: CNN, Videó: Mirror / hirado.hu

Link: http://www.hirado.hu/2017/01/02/veres-bandahaboru-egy-brazil-bortonben/?source=hirkereso

Dátum: 2017.01.02.
Véres bandaháború tört ki egy brazíliai börtönben; a nem végleges adatok szerint 50-en meghaltak - közölte hétfőn a helyi ügyvédi közösség, amely közvetítői feladatokat vállalt.
 
“Eddig hatvan holttestet számoltunk össze” – mondta egy sajtótájékoztatón Pedro Florencio, aki szerint ez volt a legsúlyosabb zavargás Amazónia állam börtöneiben.
 
Az összecsapások helyszíne Manaus város börtöne, az események helyi idő szerint vasárnap késő délután kezdődtek. A helyi Északi Család és déli, Sao Paulo-i Első Fővárosi Kommandó nevű rivális banda csapott össze, valószínűleg a börtön feletti ellenőrzésért. “Minden jel szerint a nagyobbik, északi banda támadta meg a kisebbet, hogy teljesen felszámolja a vetélytársat” – mondta Amazónia közbiztonsági illetékese.
 
Országos szinten a Sao Paulo-i banda számít a legerősebbnek és legrettegettebbnek. Manausban évekig tűzszünet volt közöttük, amely azonban tavaly szertefoszlott.
 
A bandaháború egész éjszaka tartott, és csak hétfő reggel ért véget, amikor 12 túszul ejtett börtönőr is kiszabadult. A hatóságok közben tárgyalásba bocsátkoztak a rabokkal, akik nem követlek semmit azon kívül, hogy ne legyenek túlkapások, amikor a rendőrség behatol a börtönbe – mondta a tárgyalásokban részt vevő egyik ügyvéd.


Címke:   bandaháború erőszak börtönlázadás Brazília