Kiskunhalas is bekapcsolódik a börtönépítési programba

Szerző: magyarepitok.hu

Link: http://magyarepitok.hu/mi-epul/2017/01/kiskunhalas-is-bekapcsolodik-a-bortonepitesi-programba

Dátum: 2017.01.03.
Három épület és három őrtorony épül a Bács-Kiskun megyei településen, az intézmény 500 fogvatartott őrzésére lesz alkalmas.
 
Megjelent a felhívás a Kiskunhalason építendő börtön közbeszerzésére. A hirdetmény szerint a beruházásban a kiskunhalasi Mártírok útján humánus fogva tartást biztosító új épületek jönnek létre. A projektben egy 1300 négyzetméter alapterületű főépületet, valamint két lakóépületet és három őrtornyot kell kivitelezni a megfelelő parkolókkal és kerítésekkel.
 
A belügyminisztérium korábban pályázati felhívásban keresett új börtön építésére alkalmas területeket több magyarországi régióban is, erre a felhívásra adott be pályázatot a Bács-Kiskun megyei város. A felhívás szerint az 500 fogvatartottat befogadó büntetés-végrehajtási intézetekben foglalkoztatott 250 ember legalább 25 százaléka felsőfokú végzettségű lesz. A börtönöket 2017-ben kezdik építeni, és 2018-ban vagy 2019-ben kezdhetik meg működésüket.
 
Az MTI korábbi híre szerint a börtönépítések oka az, hogy tavaly 140 százalékos volt a börtönök kihasználtsága. Emellett Strasbourg ítéletben kötelezte Magyarországot arra: kezdjen valamit az embertelen fogvatartási körülményeket okozó problémával. Korábbi hírünkben öt börtön építéséről számoltunk be, melyek kivitelezése 2017-ben indul meg Kemecsén, Csengeren, Ózdon, Kunmadarason és Komlón.

Címke:   börtönépítés férőhelybővítés Kiskunhalas