Korszerűbb, szebb lett az egri börtön

Szerző: M.Z. / heol.hu

Link: http://www.heol.hu/heves/kozelet/korszerubb-szebb-lett-az-egri-borton-701434/

Dátum: 2017.01.05.
A rekonstrukció még tavaly szeptember elején kezdődött el a börtönparancsnoki épület homlokzat-felújításával.
 
Befejeződött a Heves Megyei Büntetés-végrehajtási Intézet felújítása – tudtuk meg szerdán Simon Tamástól, a bv-intézet sajtóreferensétől. Mint ismert, a munka ütemezetten történt: a rekonstrukció még tavaly szeptember elején kezdődött el a börtönparancsnoki épület homlokzat-felújításával. Egy külső vállalkozás szakemberei a homokkő lábazatot, a párkányokat újították meg, kijavították a vakolatot és az ablakokat, hőszigeteltek, csatornafelújítást végeztek. A börtön színe is megváltozott, a korábbi rózsaszínes-bézs színt, szürke váltotta.
 
Ezeken kívül az épületen belül a körletépületekben is energetikai korszerűsítést valósított meg a bv-intézet. A nyugati szárny hőszigetelést kapott, kicserélték a nyílászárókat. A belső munkálatokban a férfi elítéltek is részt vettek, a fogvatartottak rácsokat-, ablakokat festettek.
 
A felújításhoz az anyagi forrást a Büntetés-végrehajtási Országos Parancsnokság biztosította, fontosnak tartják ugyanis, hogy azok az épületek, amelyek régebbi építésűek, megyeszékhelyen, városközpontban találhatóak, mindenképpen olyan összhatást mutassanak a városképben, amely a szervezethez méltó. 


Címke:   Eger felújítás külső homlokzat városkép