Boldog, aki másokon segít - Szentmise a börtönben

Szerző: Kovács Erika, Fotó: Kovács Erika / veol.hu

Link: https://veol.hu/hirek/boldog-sikeres-akar-lenni-segitsen-masoknak-1810364

Dátum: 2017.01.06.
Ha az ember tud másokért imádkozni, nekik segíteni, a saját élete is boldogabb, tartalmasabb lehet, és így rátalálhat arra az útra, amivel sikert érhet el, így vélekedett Márfi Gyula veszprémi érsek a szentmisén, amit pénteken mutatott be a Veszprém Megyei Büntetés-végrehajtási Intézet kápolnájában a fogvatartottaknak Zsebe Attila börtönlelkésszel és Lendvai-Frikkel Attila egyházi segítővel.
 
- Szívesen jöttem ide, mert remélem, örömet, vigasztalást ad a szentmise, hangsúlyozta az érsek. Úgy mondta, hogy Jézus minden embert üdvözíteni akar, a fogvatartottakat, és a világ más részein élő embereket is.
 
Márfi Gyula kitért arra is, hogy nem elég, ha az ember csak önmagával törődik, magába zárkózik, mert így nem kíséri életét szeretet, nem alakul ki benne együttérzés mások iránt, nem lesznek társai.
 
– Törődjünk egymással, viselünk szívünkön a harmadik világ, a nem keresztény emberek gondjait is! – vélekedett. A migráció - mint mondta - nehéz kérdés, az iszlám térhódítása problémát jelenthet, de a menekültek között van sok szegény is.
 
Márfi Gyula felidézte a legendás rockegyüttes, a Beatles Máriáról, illetőleg a nehéz sorsú Bangladesről szóló dalát, így utalt arra, mekkora szerepe van a hitnek és az összefogásnak mások megsegítésében.
 
A szentmise alkalmából mutatták be több fogvatartott alkotását, Nagy Szabolcs és Kiss Csaba üvegfestményét, illetőleg Kiss Csaba Jézus születése című olajfestményét, melyeket a kápolnában helyeztek el.
 

Címke:   Veszprém szentmise érsek hitélet szabadidő