Belügyminiszteri levél: lesz rabkórház Miskolcon

Szerző: ÉM-SZB / Magyar Online

Link: http://www.mon.hu/belugyminiszteri-level-lesz-rabkorhaz-miskolcon/3329425

Dátum: 2017.01.07.
Pintér Sándor levele tett pontot a miskolci börtönkórház körüli mizéria végére.
 
Jakab Péter, a Jobbik miskolci frakció­vezetője, a párt szóvivője pénteken a miskolci városháza előtt tartott sajtótájékoztatón bocsátotta közre azt a levelet, amely Pintér Sándor belügyminiszter dr. Lukács László György jobbikos országgyűlési képviselő „Fog-e rabkórház épülni Miskolcon?” című, írásbeli választ igénylő kérdésére adott válaszát tartalmazza. Az elmúlt napokban a miskolci rabkórház ügyében kirobbant politikai színezetű vita miatt a belügyminiszteri levélből a képviselői kérdésre adott választ szó szerint közöljük.

Ezt írja a belügyminiszter
 
„A kormány a meglévő rabkórház kiváltását tervezi egy új Büntetés-végrehajtási Egészségügyi Központ létrehozásával . A 1125/2016 . (III. 10.) Kormányhatározatban foglalt, a büntetés-végrehajtási intézetek zsúfoltságát megszüntető férőhelybővítési folyamat keretében (a kormányhatározatról lapunk pénteki számában részletesen írtunk – a szerk.) a kormány előirányzatot biztosít a miskolci B.-A.-Z. Megyei Kórház területén található használaton kívüli szülészet-nőgyógyászati épület átalakítására. A megvalósítás tervezett időpontja 2018. év vége.”
 
Ez a belügyminiszteri kijelentés pontot tesz a találgatások végére.
 
Jakab Péter a sajtótájékoztató keretében felszólította dr. Kriza Ákos polgármestert és Csöbör Katalin országgyűlési képviselőt, hogy „szedjék végre össze a bátorságukat, és közöljék a rabkórházzal kapcsolatos álláspontjukat”. A politikus közölte: a megye és Miskolc betegellátásának biztonsága érdekében a Jobbik továbbra is a rabkórházról szóló döntés visszavonását sürgeti, ezért arra kérik a miskolci közgyűlést, szavazzák meg a Jobbik erről szóló határozati javaslatát.

Rendkívüli közgyűlést akarnak
 
Az MSZP közleményében továbbra is azt követeli, hogy dr. Kriza Ákos polgármester azonnali hatállyal hívjon össze rendkívüli közgyűlést. A közgyűlésen adjon számot arról, mióta tud a rabkórház létrehozásáról, s arról, ő maga, illetve a Fidesz és a KDNP frakciója támogatja-e a beruházást. A közgyűlés éljen felterjesztési jogával, s tiltakozzon a kormánynál a miskolci rabkórház létrehozása ellen. A közgyűlés írjon ki véleménynyilvánító népszavazást a rabkórház ügyében.

Címke:   rabkórház egészségügyi intézmény fejlesztések