Esztergomban is toborzott a márianosztrai börtön

Szerző: hidlap.hu

Link: http://www.hidlap.hu/cikk/2370-esztergomban-is-toborzott-a-marianosztrai-borton/

Dátum: 2017.01.11.
Esztergomban, Tokodon és Táton toborzott munkatársakat a Márianosztrai Fegyház és Börtön. Az intézetek zsúfoltságának csökkentése érdekében új börtönök építésével, és a már meglévők bővítésével közel 6000 új férőhelyet hoz létre a büntetés-végrehajtás (bv.) az elkövetkezendő években. 
 
Az új börtönök Békésen, Csengeren, Hevesen, Kemecsén, Komádiban, Komlón, Kunmadarason és Ózdon épülnek majd. A férőhely bővítési programmal párhuzamosan megkezdődött a munkavállalók toborzása is, hiszen az új bv. intézetek együttesen várhatóan 2500 fő részére biztosítanak munkalehetőséget, a felügyelőktől a reintegrációs tiszteken és az egészségügyi szakápolókon át az adminisztratív dolgozókig.
 
A büntetés-végrehajtási szervezet dolgozói egy rendvédelmi szerv hivatásos állományú tagjai, ezért mind a kiválasztásukra, mind a szolgálatellátásukra különleges, az átlagosnál szigorúbb szabályok vonatkoznak.
 
A hivatásos állománytagok döntő többségét képező felügyelőkkel szemben támasztott főbb szakmai elvárások a külső és belső objektumvédelem mellett, hogy a fogvatartottak szakszerű őrzésével, felügyeletével, ellenőrzésével, előállításával és foglalkoztatásával biztosítsák az intézet biztonságos és törvényes működését, egyben tevékenységükkel elősegítsék a fogvatartottak reintegrációját, a társadalomba való visszailleszkedést.
 
Szép Tamás bv. főhadnagy, sajtóreferens elmondta: nem csak az új bv. intézetekbe kell az utánpótlás, hanem a más működőekbe is. A Márianosztrai Fegyház és Börtön is keresi folyamatosan új munkatársait. Az ötlet előzményét az is adja, hogy az esztergomi börtön bezárása után néhányan Márianosztrán folytatták tovább szolgálatukat. A Mária-Valéria Híd megépülésének köszönhetően az Esztergom-Márianosztra útvonal könnyedén járható, a pálya iránt érdeklődők és e hivatást választók előtt nyitott a lehetőség.

Címke:   Márianosztra toborzás férőhelybővítés börtönépítés