A fogvatartottak fejlesztése valamennyiünk érdeke

Szerző: H. E., Fotó: Makovics Kornél / Teol.hu

Link: http://www.teol.hu/tolna/kozelet/a-fogvatartottak-fejlesztese-valamennyiunk-erdeke-704798/

Dátum: 2017.01.25.
Laufer Éva egészségfejlesztő mentálhigiénikus tartott előadást a fogvatartottaknak a Tolna Megyei Büntetés-végrehajtási Intézetben.
 
– A börtönviszonyok között is fontos a mentálhigiénés segítségnyújtás – mondta Laufer Éva egészségfejlesztő mentálhigiénikus, aki fogvatartottaknak tartott előadást kedden a Tolna Megyei Büntetés-végrehajtási Intézetben. Beszélt többek között a szorongásról, a depresszióról, a pánikbetegségről, valamint a börtönártalmak kezeléséről.
 
Soczó László parancsnok elmondta: a fogvatartottak között sok drogfüggő, alkoholista, illetve egyéb mentális problémával küzdő van, és az intézetnek az őrzésükön túl az is feladata, hogy ezen javítsanak. – Nem mindegy, hogy ezek az emberek a szabadulásuk után milyen minőségben, pszichés állapotban kerülnek vissza a társadalomba. Fejlesztésük valamennyiünk érdeke – tette hozzá a parancsnok.
 
A tegnapi előadás a börtön és a Bonyhádi Kórház és Rendelőintézet együttműködésében valósult meg. Az év során további előadások lesznek, és igény szerint akár egyéni tanácsadásra is lehetőségük van a fogvatartottaknak. Emellett a személyi állomány egészségmegőrzésére is hangsúlyt fektetnek az együttműködés részeként, így számukra is szerveznek programokat.

Címke:   Szekszárd mentálhigiéné előadás reintegráció