Fogvatartottak nősültek a szombathelyi Bv. Intézetből

Szerző: Szombathelyi Országos Bv. Intézet / 112 Emergency Press Hírügynökség

Link: http://112press.hu/hu/hirek/reszletek/szobvi_hazassagkotes_elitelt_szerelem/

Dátum: 2017.02.03.
Párjaikat még a civil életben ismerték meg, a szerelem a bebörtönzés ellenére is megmaradt.
 
Polgári szertartás keretén belül kötött házasságot "civil" párjával a Szombathelyi Országos Büntetés-végrehajtási Intézet két fogvatartottja.
 
Bebizonyosodott az az örök érvényű mondás, miszerint a szerelem nem ismer határokat. 2017. január 20-án a Szombathelyi Városháza házasságkötő termében fogadtak örök hűséget választottjuknak az intézetben jogerős szabadságvesztésüket töltő fogvatartottak.
 
Az elítéltek még büntetésük megkezdése előtt ismerték meg jelenlegi párjukat. B. Károly 2010-ben találkozott újdonsült feleségével, akitől 2012-ben kislánya is született. Sz. Gábornak 2016. januárjában egy ismerőse mutatta be újdonsült nejét.
 
A fogvatartottak letartóztatásuk óta telefonon és levélben tartották a kapcsolatot választottjukkal, családjukkal. Az életvitelükben bekövetkezett változás ellenére az egymás iránt érzett szerelem megmaradt. Ennek kiteljesedését jelentette, hogy hivatalos formában is összekötötték életüket, bár a hagyományos értelemben vett családi közösség megteremtése egyelőre falakba ütközik.

Címke:   Szombathely házasságkötés kapcsolattartás