A balassagyarmati börtönnél is működik reintegrációs őrizet

Szerző: radiofocus.hu

Link: http://www.radiofocus.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=22630:a-balassagyarmati-boertoennel-is-mkoedik-reintegracios-rizet&catid=1:hirek&Itemid=61

Dátum: 2017.02.08.
Januárban országos sajtóvisszhangot keltett, hogy reintegrációs őrizetben lévő férfi mentett meg egy másik férfi életét, aki alatt korcsolyázás közben beszakadt a Kaposvár közelében található Deseda-tó jege. A reintegrációs őrizet lehetőségét a nógrádi elítéltek körében is alkalmazzák azoknál, akiknél erre lehetőség van.

Balassagyarmatról 2016-ban 10 személy került reintegrációs őrizetbe, 2017-ben eddig 4 személynek indult ilyen jellegű eljárása – közölte a Balassagyarmati Fegyház és Börtön. Jelen pillanatban 10 személy – 7 férfi és 3 nő – tartózkodik reintegrációs őrizetben, akik intenzíven részt tudnak venni családjuk éltében, dolgoznak, készülnek a tényleges szabadulásra. A rendszeres ellenőrzések alapján mindegyikük együttműködő, a meghatározott magatartási szabályok érvényesülnek. A visszailleszkedés menetét és eredményeit pártfogó felügyelő kíséri figyelemmel és amennyiben szükséges beavatkozik, hogy a pártfogó felügyelet eszközeivel ily módon segítse a folyamatot. Néhány héten belül újabb személyek kaphatnak lehetőséget arra, hogy családjuk körében tölthessék büntetésük utolsó hónapjait – közölte a balassagyarmati börtön.

Címke:   Balassagyarmat reintegrációs őrizet lakóhely