Büntetés-végrehajtási szakmai nap a Miskolci Törvényszéken

Szerző: minap.hu

Link: http://minap.hu/cikkek/buntetes-vegrehajtasi-szakmai-nap-miskolci-torvenyszeken

Dátum: 2017.02.10.
Büntetés-végrehajtási szakmai napot tartott pénteken a Miskolci Törvényszék. A rendezvény témája a törvényi változások bemutatása, az egységes joggyakorlat kialakítása, valamint a várható nehézségek megvitatása volt.
 
A rendezvényen jelen voltak a büntetés-végrehajtásban dolgozó szakemberek, a Miskolci Törvényszék bírái, titkárai, valamint - meghívott vendégként - a megyei főügyészség munkatársai, a megyei büntetés-végrehajtási intézet és ügyvédi kamara képviselői.
 
A szakmai napot Répássy Árpád, a Miskolci Törvényszék elnöke nyitotta meg. Mint mondta, a büntetés-végrehajtás változásai több jogágat érintenek, fontosak az egységes jogalkalmazás érdekében megtartott szakmai konzultációk.
 
Rémiás László, a Miskolci Törvényszék Büntetés-végrehajtási Csoportjának vezetője azokat a törvényi rendelkezéseket ismertette, amelyek az elítéltek alapvető jogait sértő elhelyezési körülmények miatt előterjeszthető kérelmek elbírálását érintik. Ezt követően a büntetés-végrehajtási intézet munkatársai a kérelmek előterjesztésével kapcsolatos tapasztalataikat osztották meg a tanácskozás résztvevőivel, emellett a hivatásrendek képviselői által feltett kérdésekre is válaszoltak.
 
A tanácskozás hátralévő részében a résztvevők workshop keretében vitatták meg az új törvényi rendelkezések végrehajtására irányuló jogértelmezési problémákat. A konzultáció a jövőre vonatkozó gyakorlati javaslatok kidolgozásával zárult.

Címke:   törvényszék szakmai nap egyeztetés Miskolc