Büntetés-végrehajtási felügyelőket toboroznak Hevesen

Szerző: Videó: HO TV / Hatvan Online

Link: http://hatvanonline.hu/hir/Buntetesvegrehajtasi_felugyeloket_toboroznak_Hevesen/0/7/10608

Dátum: 2017.02.15.
A börtönök zsúfoltságának a csökkentésére 2010-ben elindították a férőhely bővítési programot, így az elmúlt négy évben több, mint 800-al nőtt a férőhelyek száma. Ez a program lehetőséget ad arra, hogy az ország területén épülhessen 8 új börtön, melyből az egyik Heves városában egy öt hektáros területen valósul meg, ide toboroznak most új munkaerőt.
 
A közbiztonság növelése, illetve munkahelyteremtés, a börtönök telítettségének csökkentése végett Heves városában is egy új büntetés-végrehajtási intézmény épül. A telítettség csökkentésen túl más előnnyel is jár a hevesi létesítmény.
 
Úgy tervezik, hogy 250 börtönőrt a családjukkal is a környéken tudnak majd hozzá letelepíteni. A munkahely bővítéstől a rend megerősödését, de az óvodai férőhelyek bővülését is várják, hiszen a munkatársak nagy része a családjával együtt költözne Heves településre.Orosz Zoltán, a Büntetés-Végrehajtás Országos Parancsnokságának sajtószóvivője elmondta, már most nagy az érdeklődés a munkalehetőséget illetően, több mint ötezren adták be a pályázatukat biztonsági, körletfelügyelői munkakörökre.
 
Az OKJ-s végzettséget adó büntetés-végrehajtási felügyelő posztra még mindig várják a jelentkezőket. A sikeres pályázók pedig beosztástól függően egy hat- hét hónapos bentlakásos tanfolyamon is részt vesznek. Januárban már közel negyven fő számára meg elkezdődött a képzés Nyíregyházán, és Budapesten.
 
Az újonnan felvételre került kollégák már a képzés alatt szolgálati viszonyba kerülnek. A képzés végével pedig szolgálat ellátásra és beosztásra kerülnek. Az 500 férőhelyes hevesi börtön várhatóan 2018 júniusától kezdi meg működését, melyhez a közművesítés már megoldott.
 
A feltételekről Penderikné Karanyic Gréta, a Heves Megyei Büntetés-Végrehajtási Intézet toborzótisztje árult el részleteket.
 


Címke:   börtönépítés toborzás felvétel Heves Eger