A rácsokon kívül is hallható lesz a Börtönrádió

Szerző: 24.hu

Link: http://24.hu/media/2017/02/16/a-racsokon-kivul-is-hallhato-lesz-a-bortonradio

Dátum: 2017.02.16.
Sikeresnek bizonyult a Börtönrádió adománygyűjtő kampánya, így az ebből befolyt pénzeknek köszönhetően megvették a szükséges technikai berendezéseket és elkészült a rácsokon kívüli, szabad világban lévő stúdiójuk.
 
„Még bőven van mit fejleszteni az eszközparkunkon, és vannak olyan elemek, amik beszerzése későbbre tolódik, ugyanakkor ezzel a kezdőfelszereléssel már el tudjuk indítani a kinti műsorfolyamot” – írják a rádiót alapító Adj Hangot Egyesület munkatársai egy hírlevélben. 
 
Ők azért alapították meg a Börtönrádiót, hogy segítsenek a börtönben lévők szabadulását követően a társadalomba történő visszailleszkedésében, vagy ahogy hivatalosan mondják, reintegrációjában, illetve médiaszakmai kompetenciákra tegyenek szert a börtönben élők. Rádiójukról – mely eddig csak néhány börtön falain belül volt elérhető – korábban itt írtunk bővebben.
 
Jelenleg a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsokságával (BVOP) folytatnak egyeztetéseket a benti műsorok kihozataláról, a szükséges engedélyek beszerzéséről. Amíg ez megvalósul, egy kinti (főleg egykori fogvatartottakból álló) csapat fogja készíteni a rádió tartalmait.
 
A rácsokon kívül készülő börtönrádió stábja már a továbbképzéseken vesz részt, ahol médiaismereteket és technikai információkat ismertetnek meg velük az indulás előtt. A rádiót működtető egyesületnél azt mondják, hogy olyan rádióműsort fognak készíteni, amelynek felépítése némiképpen eltér egy podcastétól.

Címke:   börtönrádió fejlesztések stúdió reintegráció