Rabok törték a jeget a Tiszánál

Szerző: Kovács József / Magyar Nemzet Online

Link: http://mno.hu/belfold/rabok-tortek-a-jeget-a-tiszanal-1386233

Dátum: 2017.02.16.
A Tiszalöki Országos Büntetés-végrehajtási Intézet fogvatartottai önkéntes felajánlás alapján, jóvátételi tevékenységként takarították meg a jégtől és az uszadéktól a tiszaeszlári szivattyútelepet szerdán – közölte a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága az MTI-vel.
 
A szivattyútelep végzi a Tiszaeszláron és a környékén lévő településeken felgyülemlő belvíz átemelését a Tiszába, azonban a tiszai jégzajlás következtében feltorlódott hulladék és uszadék, valamint a telephelyen található uszadékkiszedő szerkezet meghibásodása akadályozta a szivattyú működését, ez pedig belvízveszély kialakulásához vezethetett volna.
 
Emiatt volt nagy szükség az emberi erőre, így az elítéltek a helyszínen – a Tiszántúli Vízügyi Igazgatóság munkatársaival – jeget törtek, csáklyákkal megszabadították a szivattyú beömlőnyílását az uszadékoktól, valamint partra hordták az összegyűjtött hulladékot, így sikerült biztosítani az átemelő szivattyú zavartalan működését – tették hozzá.
 
Megjegyezték: a büntetés-végrehajtási intézet számára nem idegen dolog az árvízi, belvízi védekezésben való részvétel, már a 2010-es nagy tavaszi árvízvédekezési feladatokban is részt vettek a fogvatartottak, valamint a belvízvédekezési munkákban is végeztek önkéntes munkát.
 
A Tiszántúli Vízügyi Igazgatóság, valamint a környező települések felkérésének is eleget téve az intézet az idén is részt vesz a védekezésben. A fogvatartottak készek arra, hogy bármikor segítsenek, ha szükség lesz a munkájukra – tették hozzá.

Címke:   Tiszalök jóvátételi munka felajánlás jégzajlás