Kutyavásár a fegyházban: Eladná a kutyáját? A büntetés-végrehajtás most megveszi

Szerző: Fotó: Tiszalöki Országos Büntetés-végrehajtási Intézet / hvg.hu

Link: http://hvg.hu/itthon/20170221_Kutyavasar_a_fegyhazban_Eladna_a_kutyajat_A_buntetesvegrehajtas_most_megveszi

Dátum: 2017.02.21.
Kutyavásárt szervez a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága, mert szolgálati kutyákat szeretnének beszerezni. Cáfolják az örök igazságot, a vásár Pesten lesz és nem csak egy alkalommal.
 
Cégek és magánszemélyek is elvihetik eladásra szánt négylábú háziállataikat február 24-én fél 9-re a Budapesti Fegyház és Börtön kutyatelepére (1106 Budapest, Újhegyi út 52.). Ráadásul nem kell aggódni, nem egyszer lesz a börtönben kutyavásár, hiszen a szervezet az év során még további négy eseményt is rendez. A büntetés-végrehajtás német juhászkutya és belga juhászkutya (malinois) – kan vagy szuka – rövidszőrű változataira vadászik, esetleg ezek keverékeire, de az egyéb fajták gazdáit (illetve az ebeket) sem zárják ki, ők is jelentkezhetnek. A kutyusoknak viszont teljesíteni kell, hogy az állomány tagjaivá válhassanak. Az eladásra felkínált kutyákat ugyanis a helyszínen szakmai bizottság bírálja el "a tervezett szolgálati feladatra való képesség, készség, temperamentum és pszichikai tulajdonságok alapján".
 
A 8 hónapnál fiatalabb kutyáknak még várniuk kell a BV-s karrierre, a 36 hónapnál idősebbek pedig már jobb, ha más munka után néznek. Természetesen az állatoknak egészségeseknek kell lenniük, kellenek a védőoltások és mikrochip is kell, hogy legyen bennük.

Címke:   szolgálati kutya beszerzés fejlesztések biztonság