Segítenek a jóvátételben - Együttműködik a büntetés-végrehajtás és a polgárőrség

Szerző: Fincza Zsuzsa, Fotó: Fincza Zsuzsa / zaol.hu

Link: http://zaol.hu/hirek/zalaegerszeg-megallapodas-zala-megyei-buntetes-vegrehajtasi-intezet-zala-megyei-polgaror-szovetseg-1820901

Dátum: 2017.03.01.
Együttműködési megállapodást kötött tegnap a Zala Megyei Büntetés-végrehajtási Intézet és a Zala Megyei Polgárőr Szövetség.

A dokumentumot kedden Simon Attila bv. ezredes, intézetparancsnok és Horváth Róbert, a zalai polgárőrök elnöke írta alá. A bv. parancsnok elmondta, hogy a jóvátételi program keretében a tettük következményeiért felelősséget vállaló elítéltek arra érdemes része lehetőséget kap az intézet falain kívüli önkéntes munkavégzésre.
 
Az önkéntes munkavégzés során úgymond jóvátehetik a társadalommal szemben elkövetett bűneiket. Ebben eddig is sok segítséget kaptak a zalaegerszegi polgárőröktől, s most egy keretmegállapodással hivatalossá és szorosabbá teszik az együttműködést. Horváth Róbert hangsúlyozta, hogy bár a megyei vezetők írták alá a dokumentumot, azt a büntetés-végrehajtás a civil szervezet 119 zalai egyesületével kötötte, vagyis a megye szinte minden településére vonatkozik.
 
Az együttműködés során a polgárőrök, közöttük az ifjúsági tagozat fiataljai és a civil szervezetben közösségi munkát végző diákok is ellátogathatnak a büntetés-végrehajtási intézetbe, ahol saját tapasztalataik alapján alakíthatják ki értékítéletüket. A fogvatartottakra is jó hatást gyakorolhat a civil szervezettel a kölcsönös tisztelet jegyében kialakított kapcsolat.
 

Címke:   Zalaegerszeg együttműködés jóvátétel polgárőrség