Börtönnegyed épül Hevesen – 500 elítélt költözik a dinnye székhelyére

Szerző: Eger Hírek

Link: http://www.egerhirek.hu/bortonnegyed-epul-hevesre-500-elitelt-koltozik-a-dinnye-szekhelyere/

Dátum: 2017.03.02.
A hamarosan Hevesen épülő börtön 500 elítélt befogadására lesz képes, emellett pedig 250 új munkahelyet teremt majd. A börtönépítési programról Simon Tamás bv. őrnagy árult el részleteket.
 
Simon Tamás bv. őrnagytól megtudtuk, hogy 2018-ra börtön épül Hevesen. – A börtönépítési program az intézeteknek a telítettségének a csökkentésére férőhely bővítést céloz meg. Magyarországon 2018-ig előreláthatólag 8 új börtön fog épülni, ezek között a helyszínek között szerepel Heves is – mondta. Több önkormányzat is ajánlott fel területeket, és azokat a pályázatokat, amelyeket a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága elfogadott, ott épülnek új börtönök.
 
Simon Tamás bv. őrnagy azt is elmondta, hogy az új intézet, amely Hevesen az Arany János utca végén 500 fő befogadására lesz alkalmas, valamint 250 új munkahelyet fog teremteni. Ezekre a munkákra a környékből bárki jelentkezhet, amelyre felhívást ITT találtok.
 
A bv. intézetek zsúfoltságának csökkentése érdekében új börtönök építésével, és a már meglévők bővítésével közel 6000 új férőhelyet hoz létre a büntetés-végrehajtás az elkövetkezendő években. Az új börtönök Békésen, Csengeren, Hevesen, Kemecsén, Komádiban, Komlón, Kunmadarason és Ózdon épülnek majd. A férőhelybővítési programmal párhuzamosan megkezdődött a munkavállalók toborzása is, hiszen az új bv. intézetek együttesen várhatóan 2500 fő részére biztosítanak munkalehetőséget, a felügyelőktől a reintegrációs tiszteken és az egészségügyi szakápolókon át az adminisztratív dolgozókig. Az álláshelyek betöltésére elsősorban a helyi lakosok jelentkezését várjuk – tudtuk meg a bv.gov.hu/toborzas oldaláról. 

Címke:   börtönépítés férőhelybővítés munkahely Heves