Konditerem, felújítás – Jobb körülményeket teremtenek három magyar börtönben

Szerző: Magyar Nemzet / Angel Marianna / 24.hu

Link: http://24.hu/belfold/2017/03/03/konditerem-felujitas-jobb-korulmenyeket-teremtenek-harom-magyar-bortonben/#

Dátum: 2017.03.03.
Hatalmas előrelépés történt az ombudsman által kifogásolt börtönállapotokban a vizsgált három intézményben, de még mindig van feloldandó jogsérelem - írja a pénteki Magyar Nemzet az ombudsman tájékoztatására hivatkozva.
 
A lap emlékeztet arra, hogy Székely László, az alapvető jogok biztosa az elmúlt két évben ellenőrizte a fegyintézeteket és egyebek mellett a zárkák méretét, a mosdók állapotát és a bánásmódot tette szóvá jelentésében.
 
A cikk szerint a tököli Fiatalkorúak Büntetés-végrehajtási Intézetében felújították a zárkákat és a mosdókat, és előbbiekben kamerákat helyeztek el, továbbá konditermet alakítottak ki. Az intézményben megnőtt a reintegrációs tisztek száma is. Megkezdődött a tököli rabkórház felújítása is, a víz- és csatornahálózat teljes cseréjére és a vizesblokkokra mintegy 200 millió forintot fordítottak.
 
A kaposvári börtönnél tapasztalt, jogsértőnek talált motozási gyakorlaton is változtatnak, az igazságügyi tárca februárban megküldte az erre vonatkozó jogszabály-módosítási javaslatát az ombudsmani hivatalnak. A lap ugyanakkor azt is írja, hogy az ombudsman vitatta a meghatározott fokozatnál szigorúbb fogva tartást a kórházban egyes esetekben, azonban a tárca nem tartotta indokoltnak a változtatást.

Címke:   ombudsman vizsgálat fejlesztések felújítás