Tímea, az egri rabnő avarszedéssel vezekel bűneiért!

Szerző: Fotó: EH / Eger Hírek / Videó: Eger Televízió

Link: http://www.egerhirek.hu/timea-az-egri-rabno-avarszedessel-vezekel-buneiert/

Dátum: 2017.03.02.
Csütörtök reggel újra rabok és smasszerek lepték el a várost. Az elítéltek most a Petőfi teret takarították. Tímea, az egyik fogvatartott elmondta, hogy szeret a szabadban dolgozni.

Csütörtök reggel 8 órától 20 egri női elítélt sürgött-forgott a Petőfi téren. Simon Tamás bv. őrnagy elmondta, hogy a fogvatartottak a Börtön a városért akció keretein belül takarították a teret. – Ez a program már kilencedik éve fut, ez a 88. alkalom, hogy kinn vagyunk – kezdte Simon Tamás. Körülbelül két havonta szoktak ilyen munkát végezni az elítéltek, amikor a városnak szüksége van a segítségre.
 
Mint megtudtuk, most a március 15-i ünnepség alkalmából a Börtön a városért program takarítja meg a Petőfi teret a városi ünnepség előtt. – Jelenleg húsz fő fogvatartottal vagyunk kinn, akiket 10 fő állományban lévő kolléga felügyel. Parkot gondoznak, takarítanak, rendbe teszik a teret. Reggel 8-tól körülbelül 12 óráig vagyunk itt – mondta.
 
Hozzátette, hogy a fogvatartottak önállóan vállalják ezt a munkát minden térítés nélkül. Az elítélteknek meg kell felelni a jogszabályi feltételeknek, ahhoz, hogy kijöhessenek ilyen munkára, például nem lehet folyamatban lévő büntető ügyük. – Rendszeres a túljelentkezés a programba, örülnek a lehetőségnek, kicsit kiszabadulnak a bezártságból. Ez egy szimbolikus jóvátétel, megmutathatják, hogy hasznos tagjai a társadalomnak – mondta Tamás.
 
Tímea, az egyik fogvatartott már másodjára segédkezik. – A tél folyamán a hóeltakarításban is segítettem. Jó a szabadban lenni, úgy gondoljuk a rabtársaimmal együtt, hogy ez kitűnő alkalom a társadalomba való visszailleszkedésre. Örülünk neki, hogy hasznos tagjai tudunk lenni Eger városának – mesélte Tímea.

Címke:   Eger Börtön a városért jóvátételi munka