Befejeződött a pálhalmai börtön négy telephelyének energetikai fejlesztése

Szerző: MTI / hirado.hu

Link: http://www.hirado.hu/2014/05/15/befejezodott-a-palhalmai-borton-negy-telephelyenek-energetikai-fejlesztese/?source=hirkereso

Dátum: 2014.05.15.
A projekt során telepített napelemes rendszer az objektumok villamosenergia-szükségleteinek 15 százalékát fedezi, a beruházáshoz a forrást a Környezet és Energia Operatív Program (KEOP) biztosította.

Befejeződött a pálhalmai büntetés-végrehajtási intézet Pálhalma, Sándorháza, Mélykút és Bernátkút telephelyének energetikai fejlesztése közölte a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnokságának (BVOP) sajtóirodája. A 138 millió forintos fejlesztés célja a költségek csökkentése volt megújuló energiaforrások használatának növelésével. A beruházáshoz a forrást a Környezet és Energia Operatív Program (KEOP) biztosította.

A projekt során telepített napelemes rendszer az objektumok villamosenergia-szükségleteinek 15 százalékát fedezi. A mintegy 1570 fogvatartott elhelyezését biztosító intézetek épületeire összesen 581 darab napelemet telepítettek 150 négyzetméternyi felületen. A számítások szerint a 140 kilowatt teljesítményű, hálózati visszatáplálásos kiserőművek az 55 millió forint éves energiafelhasználásból megközelítőleg hétmillió forintos költségmegtakarítást eredményeznek.

Címke:   Pálhalma korszerűsítés fejlesztések