Új parancsnok az egri börtön élén

Szerző: M.Z. / heol.hu

Link: http://www.heol.hu/heves/kek-hirek-bulvar/uj-parancsnok-az-egri-borton-elen-712547/

Dátum: 2017.03.07.
Tíz év után vezetőváltás történt a Heves Megyei Büntetés-végrehajtási Intézetben.
 
Juhász Barbara bv. alezredes mb. parancsnok. Ez olvasható a Heves Megyei Büntetés-végrehajtási Intézet honlapján.
 
Juhász Attila 2007-től volt a Heves Megyei Büntetés-végrehajtási Intézet parancsnoka. Vezetése alatt több sikeres, elismert program is született, mint a „Börtön a városért” program, valamint az Esti mese program. Nemrégiben megírtuk: az „egri modellként” emlegetett meseterápiás börtönprogramot az Európa Tanács 47 tagországban vezeti be, hogy így segítsenek a fogva tartottak hozzátartozóin.
 
A vezetőváltás okáról érdeklődtünk az Országos Büntetés-végrehajtási Szervezetnél. Kérdéseinkre elmondták: több mint egy évtizedes vezetői munka után – a hatályos jogszabály adta lehetőséget kihasználva önként - távozik jelenlegi beosztásából Juhász Attila bv. ezredes az egri börtön parancsnoka. A távozás oka, hogy a korábbi vezető tanácsadói feladatokat lát el az Európa Tanácsnál, amely a megnövekedett munkaterhek miatt már nem egyeztethető össze az intézetparancsnoki munkakörrel. A leköszönő parancsnok továbbra is a büntetés-végrehajtási szervezet állományában marad és a szervezet kommunikációs feladatainak átalakításában vesz részt.
 
Közölték azt is: az utódja Juhász Barbara bv. alezredes 2007 óta szolgál az egri intézetben gazdasági vezetőként. Jól felkészült és tapasztalt szakember. Megbízott vezetőként kiemelt feladata - az intézet jogszerű működésének biztosítása mellett - a fogvatartottak foglalkoztatási mutatóinak további fejlesztése, és a Hevesen létesülő új intézet toborzási feladatainak a koordinálása.

Címke:   Eger intézetparancsnok vezetőváltás