A Bv. Szervezet és az MJSZ együttműködése

Szerző: judo.hu

Link: http://judo.hu/buntetes-vegrehajtasi-szervezet-es-magyar-judo-szovetseg-egyuttmukodese

Dátum: 2017.03.30.
A Büntetés-végrehajtási Szervezet és a Magyar Judo Szövetség 1997 óta ápol szoros kapcsolatot egymással. Ennek jegyében a két szervezet 2017. március 30-án együttműködési megállapodást kötött. A dokumentumot dr. Tóth László, a Magyar Judo Szövetség elnöke és dr. Tóth Tamás bv. vezérőrnagy, a büntetés-végrehajtás országos parancsnoka írta alá, amelyet követően a szövetség elnöke jelképesen egy judoruhát adott át. 
 
A határozatlan időre kötött megállapodás alapján a Büntetés-végrehajtási Szervezet Oktatási, Továbbképzési és Rehabilitációs Központja (BVOTRK) mellett hat bv. intézetben sportfoglalkozások megszervezéséhez és végrehajtásának lebonyolításához nyújt segítséget a judo szövetség. Ennek keretében a szövetség intézetenként 50 négyzetméter tatamit és 20 judoruhát, valamint a judosport oktatásához szükséges eszközöket biztosítja. A térítésmentesen igénybe vehető szakmai program elsajátításához az eszközökön felül a BVOTRK számára a képzési rendszerébe illeszthető tananyagot is biztosítanak, illetve a kijelölt intézetekben edző részvételét és közreműködését is biztosítják a sportfoglalkozásokon. 
 
A sportolási helyszíneket a bv. szervek biztosítják. Az együttműködés alapján a BVOTRK vállalta, hogy a szervezésében bevezetésre kerülő sportfoglalkozásokon résztvevő tanulókat – lehetőség szerint régiónként 20 főt – minden évben egy regisztrációs kártya kiváltásával a szövetségbe regisztrálja.
 

Címke:   együttműködés judo személyi állomány