Drónokkal csempésznek mobiltelefonokat a ploieşti-i börtönbe

Szerző: Fotó: adevarul.ro / Maszol

Link: http://www.maszol.ro/index.php/szajtato/79234-dronokkal-csempesznek-mobiltelefonokat-a-ploie-ti-i-bortonbe

Dátum: 2017.04.08.
A lehető legagyafúrtabb módszerekkel próbálnak mobiltelefonokhoz jutni a hazai börtönök elítétljei. Ploieşti-en már drónok szállítják nekik a készülékeket.
 
Hat hónaptól három évig terjedő szabadságvesztéssel büntethető az a személy, aki mobiltelefont juttat be egy börtönben fogva tartott elítéltnek. Ennek ellenére a ploieşti-i börtönben szinte mindennapos eset, hogy ellenőrzéskor készülékeket találnak az őrök a cellákban.
 
A fegyintézet szóvivője, Cristina Comnea az adevarul.ro-nak elmondta, legtöbbször ruhákba, konzervekbe, kenyérbe rejtve kerülnek a rabokhoz a telefonok, de az is előfordul, hogy az elítélt hozzátartozója, barátja az est leszálltával egyszerűen átdobja a készüléket a kerítésen. A ploieşti-i börtön ugyanis a városban található, házakkal, utcákkal van körülvéve.
 
A telefonok becsempészésének legújabb és meglehetősen költséges módszere a drónok bevetése. A szóvivő elmondta, néhány napja egy börtönőr kollégája seprűvel vert le egy drónt, amely telefont szállított az egyik rabnak. Cristina Comnea nem hinné, hogy a módszer elterjedne, mivel a drónok meglehetősen zajosak, könnyen felhívják magukra az őrök figyelmét.
 

Címke:   tiltott tárgy csempészés drón Románia