Elvonóra küldték a drogfüggő pitont

Szerző: Daily Telegraph, Fotó: Dylan Robinson / Origo

Link: http://www.origo.hu/tudomany/20170411-elvonora-kuldtek-a-kabitoszerbarlangban-talalt-pitont.html

Dátum: 2017.04.11.
Elvonóra szállítottak egy Sydney környéki börtön állatrehabilitációs központjába egy pitont, amelyet egy rendőrségi akció során találtak egy kábítószerbarlangban.
 
Az ausztrál igazságügyi minisztérium kedden közölte, hogy a piton hat hétre került egy új-dél-walesi börtönbe, amelyben elítéltek gondoskodnak a rászoruló állatokról. Az óriáskígyót a börtön vadállatok számára létrehozott gondozóközpontjában detoxikálták és ápolják. 
 
A rehabilitációt felügyelő Ian Mitchell szerint a piton szervezetébe metamfetamin vagy jég (kristályos metamfetamin) jutott be a bőrén keresztül, és időbe telik, amíg felgyógyul. 
Ki kell várni, amíg a drog eltűnik a szervezetéből, de pár hónap alatt már sikerült megnyugtatnunk, és most már ismét rendesen táplálkozik" – mondta Mitchell.
 
A Sydney közelében fekvő Windsorban létrehozott állatgondozó központban a biztonsági szempontból erre alkalmas rabok rehabilitációja keretében működik a program, amelynek résztvevői etetik és gondozzák, enyhébb betegségek esetén pedig ápolják is a hüllőket. A program résztvevői úgy érezhetik, hogy felelősek valamiért, és fontos munkát végeznek, ami segíthet nekik a szabadulásuk utáni beilleszkedésben – magyarázta a program egyik irányítója.
 
Az elmúlt évben 40 kígyót, 15 gyíkot és öt teknőst gondoztak a rabok. A gyógyult állatokat a központ átadja az illetékes állatvédelmi hatóságoknak.
 

Címke:   állatterápia rehabilitáció hüllők Ausztrália