Vigasz, bátorítás - Börtönben misézett a pannonhalmi főapát

Szerző: Arany Gábor, Fotó: Pezzetta Umberto / zaol.hu / Videó: hirado.hu

Link: http://zaol.hu/zalaegerszeg/vigasz-batoritas-1829351

Dátum: 2017.04.10.
Vigasztalni, bátorítani szeretném azokat is, akik börtönben vannak, fogalmazott dr. Várszegi Asztrik püspök, pannonhalmi főapát, aki hétfőn az egerszegi büntetés-végrehajtási intézetben misézett.
 
- A korunkhoz illő hasonlattal szeretnék élni, a GPS-nek is van segítő funkciója, hogyha az ember eltéved, ez pedig az újratervezés - fogalmazott érdeklődésünkre a főapát. - Arra szeretnék ezzel utalni a fogvatartottaknak, hogy ebből az állapotból van kiút. Mindig lehet újrakezdeni, ha belülről, magukban kezdik az építkezést, akkor innen kikerülve meg tudják változtatni az életüket - mondta dr. Várszegi Asztrik püspök, aki húsvéti ajándékként könyveket hozott magával a fogvatartottaknak.
 
Egyházi méltóság látogatása nem példa nélküli a megyei büntetés-végrehajtási intézetben. Gyöngyös Balázs börtönlelkész elmondta, a fogvatartottak számára évente öt szentmisét tartanak a jeles ünnepekhez kapcsolódóan, és minden alkalomra igyekszik megnyerni egyházi vezetőt. Misézett itt már Veres András győri püspök, Székely János esztergom-budapesti segédpüspök, Márfi Gyula veszprémi érsek is.


Címke:   Zalaegerszeg főapát húsvét szentmise