Megújult az egri börtön sétaudvara

Szerző: Fotó: bvop / heol.hu

Link: http://www.heol.hu/heves/kek-hirek-bulvar/megujult-az-egri-borton-setaudvara-722067/

Dátum: 2017.04.24.
A területet idén februárban a nagy hó és a szél oly mértékben tette tönkre, károsította meg, hogy annak szerkezete már balesetveszélyessé vált.
 
A megyeszékhelyen található Heves Megyei Büntetés-végrehajtási Intézet fogvatartottjai újra birtokba vehették a szabadlevegőn tartózkodásra szolgáló sétaudvart.  Megtudtuk: a területet idén februárban a nagy hó és a szél oly mértékben tette tönkre, károsította meg, hogy annak szerkezete már balesetveszélyessé vált.
 
A fogvatartottak napi szabadlevegőn tartózkodáshoz való jogát egyébként a 2013. évi CCXL. számú törvény törvény írja elő.
 
A sétaudvar a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága által nyújtott közel 3 millió 700 ezer forint támogatásból újult meg. A 396 négyzetméteres sétaudvar teljes szerkezetét sikerült a hatóságnak újraépíteni és egy időtálló és biztonságos helyet biztosítani az elítélteknek. Az egri börtön tájékoztatásából kiderült: a bontási munkálatokban, az anyagszállításban, illetve a segédmunkákban a fogvatartottak is részt vettek.
 
Mint arról korábban beszámoltunk: az idei évre megújult a börtönparancsnoki épület homlokzata is. Egy külső vállalkozás szakemberei a homokkő lábazatot, a párkányokat újították meg, kijavították a vakolatot és az ablakokat, hőszigeteltek, csatornafelújítást végeztek.
 

Címke:   Eger sétaudvar felújítás költségvetési forrás