Facebook a börtönben: vizsgálatot indítottak

Szerző: Németh Tamás / HírTV

Link: http://hirtv.hu/ahirtvhirei/facebook-a-bortonben-vizsgalatot-inditottak-1393929

Dátum: 2017.04.28.
Belső vizsgálatot indított a büntetés-végrehajtás azt követően, hogy a Hír TV online cikket közölt arról, hogy megint fotókat posztolt magáról egy rab a szombathelyi fegyházban.
 
Mint arról portálunk csütörtökön beszámolt, fotókat posztolt magáról egy rab a szombathelyi fegyházban, pedig januárban épp ezért rúgták ki a büntetés-végrehajtási intézet parancsnokát. A börtönben a rabok elvileg csak szigorúan szabályozott körülmények között használhatnak telefont, de a Hír TV birtokába került fotók tanúsága szerint egy kábítószer-kereskedelem miatt elítélt férfi a cellájából posztolt fotókat, kommentelte ismerősei bejegyzéseit.
 
Ez egyébként egy publikus FB-profil volt, a képet nemcsak az ismerősök láthatták, hanem mindenki.
 
Megkerestük az ügyben a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnokságát, hogy reagáljanak a történtekre. Meg is tették. Mint kitértek rá, a „körülmények teljes körű tisztázása érdekében a büntetés-végrehajtás belső vizsgálatot indított”.
 
A büntetés-végrehajtási intézetekben a fogvatartottak számára nem engedélyezett az internethasználat, illetve nem rendelkezhetnek olyan eszközzel, amely internetes kommunikációra képes, írták a Hír TV online-nak adott válaszukban.
 
A büntetés-végrehajtási szervezet kiemelt figyelmet fordít a tiltott tárgyak bv-intézetbe történő bejutásának megakadályozására, illetve megelőzésére. 2016. évben a bv. munkatársai összesen 1459 darab illegális mobiltelefon bejutását akadályozták meg az intézeteikbe – teszik hozzá.

Címke:   tiltott tárgy mobiltelefon facebook vizsgálat