Drónelhárító rendszert telepítenek egy brit börtönbe

Szerző: Telegraph, Fotó: Drone Defence / Horváth Bence /

Link: https://444.hu/2017/05/16/dronelharito-rendszert-telepitenek-egy-brit-bortonbe

Dátum: 2017.05.16.
A Telegraph ír arról, hogy egy brit börtön lesz az első a világon, ahol drónelhárító rendszert telepítenek. Az elhárító rendszer gyakorlatilag egy 600 méter sugarú pajzsot jelent a börtön körül: ebben a térben mindenféle zavaróegységeket fognak alkalmazni, melyektől az odarepülő drónok irányíthatatlanná válnának. 
 
Az utóbbi időben a drónok egyre komolyabb biztonsági problémát jelentenek a brit börtönökben is, mivel egyre több alkalommal fordul elő, hogy így próbálnak meg benn ülő raboknak fegyvereket, kábítószert, telefont vagy egyéb tárgyakat becsempészni. 
 
Elsőnek Guernsey város börtönében fogják bevezetni a rendszert, de az igazgató arra számít, hogy a védekezési technológia terjedni fog a brit börtönök körében. A technológiát egy nottinghami vállalat, a Drone Defence gyártja. A rendszer úgy működik, hogy zavaró eszközökkel megszakítja a kapcsolatot a drón és a pilótája között. Ekkor a drón automatikusan hazatérő módra vált át és visszarepül oda, ahonnan felszállt. A cég vezérigazgatója azt állítja, hogy a védekezés nem tesz kárt a drónban és az egész teljesen biztonságos. Ráadásul egy börtön 100 - 250 ezer font közötti költséggel telepítheti, teszi még hozzá. 
 
Az első rendszer várhatóan júniusban élesedik már.
 

Címke:   drón tiltott tárgy biztonság védelem Anglia