Vizsgák a szombathelyi börtön falai között

Szerző: Bakos Ágnes, Fotó: Sg.hu / vaol.hu

Link: http://vaol.hu/hirek/vizsgak-a-szombathelyi-borton-falai-kozott-1836019

Dátum: 2017.05.18.
Informatikai képzés zárult a szombathelyi börtönben, miközben ott is zajlik az érettségi vizsga.
 
A falak között összesen hatan zárják írásbeli és szóbeli számadással a középfokú tanulmányaikat ezekben a hetekben. Széleskörű volt az informatikai képzés, amit harminc fogvatartott zárt sikerrel a Szombathelyi Országos Büntetés-végrehajtási Intézetben. Irodai programok használatát sajátították el a rabok, valamint megtanultak önéletrajzot írni, kipróbálták munkahelykereső weblapok használatát, a digitális ügyintézést és az elektronikus levelezés alapjait.
 
A szombathelyi börtönben természetesen nem mindennapos, hogy a fogvatartottak interneteznek: a tanfolyam idejére alakítottak ki virtuális környezetet. Tanúsítványt kaptak a képzésről a rabok. Közben egy másik megmérettetés csak most májusban kezdődött: hatan tesznek érettségi vizsgát a szombathelyi börtönben. Ugyanúgy, mint a középiskolákban: tantermi körülmények között írják a dolgozatokat, ugyanannyi idő áll rendelkezésükre.
 
A vizsgák sorában ma az ének-zene, a művészettörténet, valamint a belügyi rendészeti ismeretek vannak soron, holnap a kémia írásbelivel folytatódik a középiskolai tanulmányok zárása - ha választották valamelyik tantárgyat a Szombathelyen fogvatartottak. Az írásbelik ott is május 26-áig tartanak, majd júniusban lesz a szóbeli.

Címke:   Szombathely képzés informatika érettségi