Nyomozás a szombathelyi börtönben

Szerző: Tar Hajnalka / Magyar Idők

Link: http://magyaridok.hu/belfold/nyomozas-szombathelyi-bortonben-1716244/

Dátum: 2017.05.19.
Különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntette miatt gyanúsítottként hallgatta ki a Vas Megyei Főügyészség azt a három férfit, akiknek cellatársa hétfőn – eddig tisztázatlan körülmények miatt – életét vesztette. A szombathelyi börtönben néhány nappal ezelőtt halt meg egy 37 éves férfi a négyfős cellában. A lopás miatt elítélt férfit rendszeresen megverték rabtársai, több csontja is el volt törve, ám halálának oka belső vérzés volt – írta a Nyugat.hu.
 
Általánosságban elmondható, hogy a fogvatartottak folyamatos őrzés, felügyelet, ellenőrzés mellett töltik mindennapjaikat a bv.-intézetekben – a lámpaoltást követően is –, rendszeres, visszatérő ellenőrzésekkel felügyelik munkatársaink az egyes körletrészeket – tájékoztatta lapunkat Orosz Zoltán. A Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnokságának szóvivője közölte: a fogvatartottaknak saját reintegrációs tisztjük van, és naponta érintkeznek egy pszichológussal is, tehát számos lehetőségük van jelezni, ha bántalmazzák őket.
 
Hasonló eset utoljára idén februárban történt Miskolcon, ahol egy férfi rablás miatt került előzetesbe, és cellatársa úgy megverte, hogy kómába esett. A bántalmazó rab nem mert szólni, csak a reggeli ébresztőnél vették észre, hogy a férfi nincs magánál. A bíróság végül megszüntette a bántalmazott előzetes letartóztatását és szabadlábra helyezte az áldozatot, de T. Máté belehalt sérüléseibe.

Címke:   erőszak bántalmazás gyilkosság Szombathely