Bv.-kutyás, műveleti csoportos bemutató a szombathelyi Brenner iskolában

Szerző: 112 Emergency Press Hírügynökség

Link: http://112press.hu/hirek/reszletek/interakticv_bemutato_bv_szombathely_brenneriskola/

Dátum: 2017.06.04.
Izgalmas bűnmegelőzési bemutatót tartott a szombathelyi börtön műveleti csoportja és a kutyás szolgálat a szombathelyi Brenner iskolában.

A Szombathelyi Országos BVI interaktív bűnmegelőzési célú gyakorlati bemutatót tartott a Brenner János Általános Iskola és Gimnázium udvarán. A bemutató a tanév során korábban megtartott elméleti előadás második felvonása volt.
 
A szolgálati kutyás, és műveleti csoportos bemutatón a diákok kábítószer kereső és járőr kutyákat láttak munka közben, menekülő bűnöző elfogását, illetve pusztakezes technikákat.
 
A rendezvényen közel 400 diák vett részt, többen közülük aktívan részt vettek néhány bemutató előkészítésében. Például megnehezíthették a kábítószer kereső kutya dolgát, amikor összekeverték a számára kikészített kartondobozokat. A bemutatók végén felpróbálhatták a „csibészbundát” a műveleti csoport sisakjait, testpáncéljait és közelebbről megszemlélhették a fegyvereket.
 
A program végén egy kisfiú a megjegyezte mellettünk: „…biztos nem venném fel azt a kart, mi van, ha nem oda harap a kutya?”
 
A bűnmegelőzési elméleti és gyakorlati bemutatókra a Szombathelyi Egyházmegye, és a Szombathelyi OBVI közötti együttműködési megállapodás keretein belül kerül sor minden évben, az egyházmegye által fenntartott Általános Iskola és Gimnázium diákjai számára.


Címke:   Szombathely műveleti csoport bűnmegelőzés