Szinte csak bevándorlók ülnek a stockholmi börtönökben

Szerző: EM / bama.hu

Link: http://www.bama.hu/orszag-vilag/hirek/szinte-csak-bevandorlok-ulnek-a-stockholmi-bortonokben-735681/

Dátum: 2017.07.05.
A friss svédországi statisztikák szerint az erőszakos nemi közösülés bűncselekményét 92 százalékban nem európai hátterű bevándorlók követik el.
 
Ez az arányszám gyakorlatilag Skandinávia egészére igaz: Dániában például 2015, vagyis az utolsó komolyabb migránshullám megérkezése után a nők elleni bűncselekmények számaránya 163 százalékkal emelkedett.
 
Norvégiában is emelkedett a bejelentett nemierőszak-bűnesetek száma, az oslói rendőrség által kiadott statisztikák szerint a fővárosban az erőszakos bűncselekmények 100 százalékát külföldiek követték el.
 
A migránsok nemcsak a svéd nemierőszak-statisztikákat vezetik, Svédországban egyre többször lehet hallani és olvasni a bevándorlóbandák közötti fegyveres leszámolásokról. A stockholmi külvárosokban jelenleg 49 olyan, 94 százalékban migránsokból álló bandát tartanak számon, amelyeknek 500–700 tagja köztörvényes bűncselekményekben lehet vétkes.
 
A Stockholmban előzetes letartóztatásban lévő 192 bűnöző 40 százaléka külföldön született, míg 82,2 százalékuk helyben született, bevándorló szülők gyermeke.

Címke:   külföldi fogvatartottak migráció Svédország