Virágosítottak a fogvatartottak

Szerző: J.H. / heol.hu / Videó: Eger TV

Link: http://www.heol.hu/heves/kozelet/viragositottak-a-fogvatartottak-735774/

Dátum: 2017.07.05.
A programban résztvevő elítéltek az egri kórház előtt kezdték a munkát.
 
Hat elítélt férfi az elmúlt héten a Markhot Ferenc Kórház Hospice részlegének két belső udvarát tette rendbe, valamint előkészítette ahhoz a terepet, hogy ezt a munkát szerdán folytatni tudja a hat elítélt nő – nyilatkozta Simon Tamás, a Heves Megyei Büntetés-végrehajtási Intézet sajtóreferense.
 
A programban résztvevő elítéltek a kórház előtt kezdték a munkát: virágokat ültettek a patakpart falán lévő virágtartókba, majd a Hospice-részleg udvarán folytatták a virágosítást.
 
– A Börtön a városért programot 2008-ban indítottuk, ami nagyon fontos az intézet, a fogvatartottak számára, hiszen erősíti egyrészt a közösségi szerepvállalásunkat, másrészt a fogvatartottak felelősségvállalását is szerettük volna ezzel a programmal erősíteni – avatott be a célokba Simon Tamás. Megjegyezte, a közösségi munka színesebbé teszi a rabok napjait és megmutathatják, hogy ők is hasznos részei a társadalomnak.
 
Dr. Thummererné Rebicsek Rita az egri kórház ápolási igazgatója elmondta, számukra is sokat jelent ez a segítség és véleménye szerint ez a program a fogvatartottak számára nevelő hatású.
 

Címke:   Eger jóvátételi program Börtön a városért