Durva! Ennyit visz haza egy kezdő börtönőr Magyarországon

Szerző: Pénzcentrum

Link: https://www.penzcentrum.hu/karrier/durva_ennyit_visz_haza_egy_kezdo_bortonor_magyarorszagon.1057409.html

Dátum: 2017.07.11.
Minimum bruttó 228 ezer forintos fizetés, cafetéria, lakhatási és utazási támogatás - ezekkel a juttatásokkal és mosolygós egyenruhás fiatalokkal toboroz a büntetés-végrehajtás váci csapata.
 
Már tavaly ősszel is lehetett találkozni a büntetés-végrehajtás toborzó plakátjaival több városban is, az egyedüli különbség annyi, hogy 8 ezer forinttal emelkedett a kínált bruttó fizetés. Most Vácon találkozott olvasónk a plakáttal.
 
A büntetés-végrehajtás honlapján azzal indokolják a toborzást, hogy az intézeteik zsúfoltságának csökkentése érdekében új börtönök építésével, és a már meglévők bővítésével közel 6000 új férőhelyet hoznak létre az elkövetkezendő években. Az új börtönök Békésen, Csengeren, Hevesen, Kemecsén, Komádiban, Komlón, Kunmadarason és Ózdon épülnek majd. A férőhelybővítési programmal párhuzamosan megkezdődött a munkavállalók toborzása is, hiszen az új intézetek együttesen várhatóan 2500 fő részére biztosítanak munkalehetőséget, a felügyelőktől a reintegrációs tiszteken és az egészségügyi szakápolókon át az adminisztratív dolgozókig. Az álláshelyek betöltésére elsősorban a helyi lakosok jelentkezését várják.
 
Tavaly ősszel lapunkat arról tájékoztatták, hogy sikeres a toborzás, 3600-an jelentkeztek a 2500 álláshelyre. De mivel egy rendvédelmi szerv hivatásos állományú tagjait keresik, ezért a kiválasztásukra is az átlagosnál jóval szigorúbb szabályok vonatkoznak. Vélhetően ezért nem találtak még elég munkavállalót a túljelentkezés ellenére.
 
A legfontosabb feltételek, amelyeknek minden jelentkezőnek meg kell felelnie:
- magyar állampolgárság és állandó belföldi lakhely
- betöltött 18. életév
- érettségi, tiszti beosztásra jelentkezőknél felsőfokú végzettség
- büntetlen előélet
- egészségi, pszichikai és fizikai alkalmasság.
 
A sikeresen pályázóknak 7 hónapos tanfolyamon kell részt venniük, a bentlakásos képzés alatt térítésmentes a szállás és kedvezményes az étkezés. Aki elvégzi a tanfolyamot, és állományba kerül, a feladatai közé tartozik majd a külső és belső objektumvédelem mellett, hogy a fogvatartottak szakszerű őrzésével, felügyeletével, ellenőrzésével, előállításával és foglalkoztatásával biztosítsák az intézet biztonságos és törvényes működését, egyben tevékenységükkel elősegítsék a fogvatartottak reintegrációját, a társadalomba való visszailleszkedést.
 
Mindezt elég jól meg is fizetik: a kezdő fizetés tiszthelyetteseknél minimum bruttó havi 228 ezer forint, tiszteknél pedig 330 ezer forint.
 
Ezen felül évente 200 ezer forintos cafetériát is kapnak, valamint ruházati és lakhatási költségtérítést, mobilflotta-használatot, kedvezményes üdülési lehetőséget, és akár szociális támogatást is.

Címke:   személyi állomány utánpótlás toborzás