Jutalmat vehettek át a szökött elítélt felkutatásáért - rendőrök és bv. dolgozók elismerése

Szerző: SZOBVI / 112 Emergency Press Hírügynökség

Link: http://112press.hu/hu/hirek/reszletek/elismeres_szokott_elitelt_felkutatasaert_es_elfogasaert/

Dátum: 2017.07.22.
Néhány óra alatt elfogták azt az elítéltet, aki egy szombathelyi külső munkahelyszínről távozott engedély nélkül még július 12-én. A felderítésben és elfogásban résztvevők közül többen is elismerést és jutalmat vehettek át a Szombathelyi Országos Büntetés-végrehajtási Intézetben.
 
A Vas Megyei Rendőr-főkapitányság és a Szombathelyi Országos Büntetés-végrehajtási Intézet vezetője, 2017. július 21-én dicséretben, illetve jutalomban részesítette a július 12-i rendkívüli esemény felszámolásánál példamutató szolgálatot teljesítő kollégáit a szombathelyi börtön színháztermében.
 
Dömény Sándor bv. vezérőrnagy mb. parancsnok megnyitotta a rendezvényt, majd parancshirdetés után átadta az elismeréseket az arra érdemes kollégáknak, első ízben a társ rendvédelmi szerv munkatársainak, majd saját beosztottainak.
 
Az engedély nélkül eltávozott fogvatartott elfogásával összefüggésben nyújtott példamutató szolgálat teljesítéséért parancsnoki dicséret elismerésben részesült Dr. Benkő János r. százados, a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság Szombathelyi Rendőrkapitányságának Közrendvédelmi Osztálya Járőr- és Őrszolgálati Alosztályának alosztályvezetője és Tanai Sándor c. r. főtörzszászlós, a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság Bünügyi Igazgatóságának Felderítő Osztálya Felderítő Alosztályának nyomozója.
 
A Szombathelyi OBVI munkatársai közül elismerést vehetett át Baranyai János c. bv. főtörzsőrmester, és Pataki Péter Simon bv. főtörzsőrmester a Szombathelyi Országos Büntetés-végrehajtási Intézet segédelőadói.
 
Ezt követően Dr. Tiborcz János r. dandártábornok főkapitány adta át az elismeréseket az arra érdemes kollégáinak.
 
Tárgyjutalomban részesült Németh Zoltán Andor c. r. főtörzszászlós, a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság Szombathelyi Rendőrkapitányságának Bűnügyi Osztálya Bűnüldözési Alosztályának nyomozója, és Gombkötő Ádám c. r. törzsőrmester, a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság Szombathelyi Rendőrkapitányságának Közrendvédelmi Osztálya Járőr- és Őrszolgálati Alosztályának járőrvezetője.
 
Elismerésben és tárgyjutalomban részesült továbbá Dezse Gyula r. főhadnagy, a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Igazgatóságának Felderítő Osztálya Felderítő Alosztályának főnyomozója, aki az elismerést külföldi tartózkodása miatt későbbi időpontban veszi át.
 
Az elismerések átvételét követően mindkét szervezet vezetője megköszönte a beosztottak példamutató, és kimagasló szolgálatellátását, valamint fegyelmét, gratuláltak feladatellátásukhoz. A két szervezet közötti együttműködés sikeres példájának nevezték a rendkívüli esemény gyors és szakszerű felszámolását.
 

Címke:   Szombathely fogolyszökés elfogás jutalmazás