A mozgásé volt a főszerep a Csillag egészségnapján

Szerző: Szeged.hu

Link: http://szeged.hu/hirek/33847-a-mozgase-volt-a-foszerep-a-csillag-egeszsegnapjan.html

Dátum: 2017.07.25.
Egészségnap volt a Szegedi Fegyház és Börtön Mars téri, Dorozsmai úti és nagyfai ebédlőiben kedden. A dolgozók a helyes táplálkozásról hallgattak meg előadást, tornáztak, majd szénhidrátban és zsírban szegény ebédet fogyasztottak.
 
A börtönben több százan dolgoznak a fogvatartottak körletrészein, ami erős fizikai és pszichés terhelést jelent. Például egy felügyelő napi szolgálata alatt 8,2 kilométer gyalogol a trepnin és intézi az elítéltek ügyes-bajos dolgait.
 
Az idén év elején készült el az intézet egészségfejlesztési programja, amelyben kiemelt figyelmet fordítanak a dolgozók egészségtudatos magatartásának erősítésére, a stressz oldására és a betegségek megelőzésére.
 
Tavasszal szemészeti szűrés volt, amelyen az alkalmazottak hetven százaléka vett részt. Az orvos és a pszichológus folyamatosan figyelemmel kíséri minden dolgozó egészségi állapotát, különféle szűrővizsgálatokra küldi őket a szegedi egészségügyi intézményekbe, hogy az esetleg kialakult betegségüket még korai stádiumban, időben kezelni tudják.
 
Július 25-én, kedden délelőtt Nagyfán és a Dorozsmai úton, délután a Mars téri épületben dietetikus tartott előadást az egészséges táplálkozásról, majd Pusztai Beátával félórás tartásjavító tornán frissülhettek fel a résztvevők. Aznap az egészséges táplálkozásnak megfelelően szénhidrát és zsírszegény ebéd volt: brokkolikrémleves, töltött jércemell-tekercs főtt jázminrizzsel és hideg vegyes gyümölcskompót.
 

Címke:   Szeged személyi állomány egészségnap