Több mint 400 új bv-felügyelő kezdi meg a munkát

Szerző: HírTV

Link: http://hirtv.hu/ahirtvhirei/tobb-mint-400-uj-bv-felugyelo-kezdi-meg-a-munkat-1400176

Dátum: 2017.07.26.
Büntetés-végrehajtási tiszthelyettesek tettek esküt Remeteszőlősön. A Belügyminisztérium tavaly kezdte el a börtönőrök toborzását, hogy az épülő új intézményekbe legyen személyzet.

Több mint négyszázan fejezték be tanulmányaikat és tettek esküt Remeteszőlősön, a büntetés-végrehajtási felügyelői képzésen, hogy a hazai börtönökben helyezkedhessenek el.
 
„Azt vettem első körben figyelembe, hogy olyan munkahelyen dolgozhassak, ahol az előrelépés lehetősége megvan. Úgy gondolom, hogy a büntetés-végrehajtás száz százalékban nyújtja ezt a lehetőséget” – fogalmazott Marosi Bettina őrmester.
 
„A bérezés kifejezetten fontos volt a döntésemnél annak idején. És az is előny volt, hogy már az oktatásra az első hónaptól kezdve a teljes bérünket megkaptuk, mellé kafeteriát is kaptunk, lakhatási támogatást, utazási támogatást. Sokat nyomott a latban, és pontosan megérkezik mindig” – emelte ki a Hír TV-nek nyilatkozó Nagy Balázs őrmester.
 
A tiszthelyettesek kezdő fizetése havi bruttó 220 ezer forint, a tiszteké bruttó 330 ezer forint, amelyet évi 200 ezer forint értékű kafetéria egészít ki. Emellett ruházati és lakhatási költségtérítés, mobilflotta-használat, kedvezményes üdülési lehetőség és adott esetben szociális támogatás is jár a végzetteknek.
 
„A közeljövőben nyolc új börtön fog épülni. Amíg ezek nem épülnek meg, addig az ország büntetés-végrehajtási intézeteiben teljesít szolgálatot ez a 411 fő” – közölte Orosz Zoltán, a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnokságának szóvivője.
 
Az új intézetekre azért van szükség, mert európai uniós előírások miatt csökkenteni kell a börtönök zsúfoltságát. A képzések és a toborzás is folytatódik. A cél, hogy összesen kétezer-ötszázzal bővüljön a büntetés-végrehajtásban dolgozók száma.

Címke:   kibocsátó ünnepség kiképzés személyi állomány