Nemzetközi lövészverseny mundérosok részvételével

Szerző: baon.hu

Link: https://www.baon.hu/kozelet/helyi-kozelet/nemzetkozi-loveszverseny-munderosok-reszvetelevel-1009299/

Dátum: 2017.08.17.
Augusztus 18-án lövészversenyt tartanak az Állampusztai Büntetés-végrehajtási Intézet lőterén.
 
Az lnternational Police Association (IPA) Magyar Szekció Kalocsai Szervezete 21 éve működik, a Kalocsai Rendőrkapitányság keretein belül. A közel kilencven főt számláló szervezetet a múlt év őszén elhunyt Kirschner István alapította és vezette húsz éven keresztül. Az alapító tiszteletére lövészversenyt hirdettek meg, melyet augusztus 18-án tartanak az Állampusztai Büntetés-végrehajtási Intézet lőterén.
 
– Szervezetünk tagjai a fegyveres testületek, rendőrség, honvédség, büntetés-végrehajtás, nemzeti adó- és vámnyomozók hivatásos állományú tagjaiból, köztisztviselőiből, közalkalmazottaiból és támogatóikból áll – tájékoztatott Borkúti András, az IPA MSZ Kalocsai Szervezet elnöke. Mint közölte: a kalocsai szekció kilenc ország rendőri-csendőri, fegyveres egységeivel, -testületeivel tart baráti kapcsolatot. – Szervezetünk főleg a Kelet- és a Közép-Európában működő egységekkel működik együtt, de van kapcsolatunk Kanadában, az ottawai lovas csendőrség lPA szervezetével is – számolt be az elnök, aki hozzátette: kiemelten kezelik a határon kívüli, magyarok lakta területeken dolgozó testvérszervezetekkel – például ­Székelykeresztúr, Bajmóc, Zombor, Temerin – való együttműködést.
 
A kalocsaiak rendezvényeinek sorából kiemelkedik az a négynapos nemzetközi találkozó, aminek kiemelkedő programja az állampusztai lövészemlékverseny. A vetélkedésre huszonöt csapatot várnak kül- és belföldről.
 
– A helyszínen az érdeklődők a Sárköz Íjász Klub tagjai segítségével, megismerkedhetnek az ősi magyar fegyverek használatával. Egy szituációs pályán, airsoft fegyverekkel is kipróbálhatják képességeiket – közölte Borkúti András.

Címke:   Állampuszta személyi állomány lövészverseny