Ki tud többet Kálvinról?

Szerző: GeSheR-HÍD / Református Missziói Központ

Link: http://rmk.hu/bortonmisszio/index.php?p=100&id=404&misszid=B%C3%B6rt%C3%B6nmisszi%C3%B3&pg_title=Aktu%C3%A1lis%20h%C3%ADreink,%20inform%C3%A1ci%C3%B3k&progid=Aktu%C3%A1lis&tipusid=H%C3%ADr,%20inform%C3%A1ci%C3%B3

Dátum: 2014.06.02.
A Református Börtönmisszió kezdeményezésére a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága „Ki tud többet Kálvinról?” címmel országos vetélkedőt hirdetett meg a fogvatartottak között. A vetélkedő fővédnökségét Dr. Márkus Mihály püspök, a Kálvin Emlékbizottság elnöke, zsűrizését a Károli Gáspár Egyetem Hittudományi kara vállalta.

A Kálvin Kiadó a megfelelő felkészülést segítendő az összes börtönkönyvtárt ellátta a felkészüléshez szükséges könyvekkel. Az intézetekben a református börtönlelkészek mellett az evangélikus, római- és görög katolikus börtönlelkészek, illetve a nevelők is felkarolták a vetélkedő ügyét. Az intézeti elődöntőre (melynek tesztkérdéseit Dr. Kaszó Gyula, Koroknai András, L. Molnár István és Szénási Jonathan Sándor lelkipásztor állította össze) május 11-én került sor. Az intézetekben 1-4. helyen végzett fogvatartottak mint intézeti csapat jutottak tovább az országos döntőbe.

Az országos döntőnek a Budapesti Fegyház és Börtön adott otthont május 27-én, Kálvin halálának évfordulóján. A kérdéseit Dr. Szűcs Ferenc professzor állította össze, akinek Dr. Horváth Erzsébet és Dr. Galsi Árpád volt segítségére a zsűrizésben. Az országos döntőben huszonegy csapat mérte össze tudását. A nemes küzdelem végére a Fővárosi Bv. Intézet csapata került az első helyre. Második helyen a Márianosztrai Fegyház és Börtön, harmadik helyen a Tiszalöki Országos Bv. Intézet csapata végzett. A legeredményesebb női csapat díját a Közép-dunántúli Országos Bv. Intézet székesfehérvári előzetes-házának hölgyei vehették át. A helyezettek a most elkészült Biblia fordítás egy-egy példányát kapták a Kálvin Kiadó és a Református Szeretetszolgálat ajándékaként. A díjakat Dr. Horváth Erzsébet, Dr. Galsi Árpád és Pál Sándor, a Református Szeretetszolgálat kuratóriumi elnöke adta át.

Címke:   vallás szabadidő verseny