Sikeresen zárult a Sopronkőhidai Fegyház és Börtön nyertes projektje

Szerző: Sopron TV

Link: http://www.soprontv.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=5354&catid=49:2014-hirek&Itemid=99

Dátum: 2014.07.02.
Lezárult a Sopronkőhidai Fegyház és Börtön nyertes projektje, „A Kapuláz előtt” elnevezésű programja. A mintegy 2 év időtartamú projekt eredményeit hétfőn zárókonferencián mutatták be a szakmai vezetők.

A konferencián elhangzott: a projekt célcsoportja 60 fő hosszú ítéletes elítélt volt, aki legalább 5 éves szabadságvesztés büntetést kapott, ebből legfeljebb 5, legalább 3 év még hátra van a szabadulásig és rendelkezik legalább 8 általános iskolai végzettséggel. A projekt során tréningeket, játékokat, sport és családi napokat valamint egyéb foglalkozásokat bonyolítottak le. A szakemberek célja volt, hogy a célcsoport családi kapcsolatait erősítsék, hisz ha e kapcsolatok elkopnak a szabadulás utáni élet minden bizonnyal kudarccal végződne.

A projektet a Sopronkőhidai Fegyház és Börtön konzorciumi partnerével a Győr-Moson Sopron Megyei Gyermekvédelmi Központtal valósította meg. „A Kapuláz előtt” a Társadalmi Megújulás Operatív Program keretében valósult meg 22 hónap alatt, mintegy 43,5 millió forint összköltségvetéssel, mely 100 százalékos intenzitású , vissza nem térítendő támogatás volt.

Címke:   Sopronkőhida projekt reintegráció