Felújították a Büntetés-végrehajtási Intézet üdülőjét Tómalmon

Szerző: Corvinus Rádió

Link: http://corvinusradio.hu/hirek/12579/felujitottak_a_buntetes-vegrehajtasi_intezetek_udulojet_tomalmon.html

Dátum: 2014.07.02.
Ünnepélyes keretek között adták át szerdán délelőtt a Büntetés-végrehajtási Intézet felújított üdülőjét Tómalmon. Az átadáson jelen volt Csóti András bv. vezérőrnagy, bv. főtanácsos, országos parancsnok, Szarka Péter bv. alezredes tanácsos, a Sopronkőhidai Fegyház és Börtön parancsnoka, Dr. Simon István alpolgármester, az Ügyészség képviselői és a bv. intézet munkatársai.

Szakra Péter bv. alezredes, a Sopronkőhidai Fegyház és Börtön parancsnoka az átadáson elmondta: Az üdülőt 1972-ben az akkori igényeknek megfelelően alakították ki, mely a 21. századi elvárásoknak már nem felelt meg, és ezért döntött az Országos Parancsnokság a felújítás mellett.  Az épület a Büntetés-végrehajtási Szervezet munkatársainak aktív, rekreációs pihenését szolgálja. Hozzátette a felújítás 99%-át a fogvatartottak végezték el. A kivitelezési munkák 2013 tavaszán kezdődtek. A felújítás költsége közel huszonkét millió forint volt. Az üdülőben 7 szoba van 24 férőhellyel. A jövőben játszóteret és napozó teraszt is terveznek az üdülőterasz mellé - mondta a parancsnok.

Dr. Simon István alpolgármester örömét fejezte ki, hogy a tómalmi épület felújítása mellett döntöttek, hiszen Sopron és környéke kitűnő, és sokszínű kikapcsolódási lehetőséget nyújt a pihenni vágyó polgároknak.

Az átadáson elismerést vehetett át a felújításban kiemelkedő munkát végző Sopronkőhidai Fegyház és Börtön két munkatársa.Címke:   Sopronkőhida üdülő felújítás