Bevált a Börtön a városért program

Szerző: Kossuth Rádió, Krónika / hirado.hu

Link: http://www.hirado.hu/2014/07/03/bevalt-a-borton-a-varosert-program/?source=hirkereso

Dátum: 2014.07.03.
Immár országszerte működik az a program, amelyet először az egri börtönben indítottak 2008-ban. A Börtön a városért elnevezésű kezdeményezésben közterületeket takarítanak a fogvatartottak.

Kerítést festenek, összeszedik a zöld hulladékot a Börtön a városért program keretében a fogvatartottak Eger katonai temetőjében – a takarítást az első világháború kitörésének századik évfordulójára, június 28-ára szervezték.

A Városgondozás Eger Kft. több mint egymillió négyzetméternyi területért és nyolcvanhat játszótérért felel a településen. Ezek karbantartásában a börtön már hat éve segít.

Rázsi Botond alpolgármester azt mondta, ha a városlakók meglátják, hogy fogvatartottak munkálkodnak Eger különböző pontjain, akkor ezt természetes és becsülendő dolognak tartják.

Juhász Attila börtönparancsnok szerint az elmúlt hat év azt mutatja, a fogvatartottak tudnak és akarnak is tenni a közösségért, a börtön pedig szerves része a városnak. Mint hozzátette, a büntetés-végrehajtás azért dolgozik, hogy a fogvatartottak a bent töltött idő alatt valamilyen pozitív változáson menjenek keresztül, egészséges viszonyuk alakuljon ki a munkához, legyen ebben sikerük.

A 2008 indított Börtön a városért mintaprogram az elmúlt években országszerte több intézetben is követőkre talált.


Címke:   Eger Börtön a városért mintaprogram