Fogvatartottak gyűjtöttek pénzt a balassagyarmati Reménysugár Otthonnak

Szerző: MTI / ÖBE

Link: http://www.bortonugy.hu/index.asp?i=hirek_reszletek&id=404

Dátum: 2014.07.09.
A Balassagyarmati Fegyház és Börtön fogvatartottjai pénzt gyűjtöttek, hogy segítsék a városban működő, fogyatékos gyermekeket is ellátó Reménysugár Otthont; az adományt szerdán adták át a börtönkápolnában.

Szepes Péter, a gyermekotthon munkatársa egymás tiszteletéről és szeretetéről beszélt, amikor átvette és megköszönte a 130 ezer 700 forintról szóló adományozó levelet. Tibay Ákos, a börtön parancsnok-helyettese pedig jelzésértékűnek nevezte, hogy a fogvatartottak maguk kezdeményezték a gyűjtést. Akik azért vannak büntetésben, mert másoktól elvettek valamit, most adnak, és önként adnak - hangsúlyozta.

Részt vettek a rendezvényen azok az elítéltek, akik pénzt adtak, a börtön Szent Dávid Kórusa pedig zenés gyermekműsorral készült. Az otthon lakói tapsoltak, táncoltak, volt, aki a zenekar tagjai mellett állva énekelte végig a műsort. A gyerekek saját készítésű ajándékaikat vitték a börtönbe.

A Balassagyarmati Fegyház és Börtön kapcsolata már hat éve tart a Reménysugár Otthonnal, 2008-ban kötöttek megállapodást arról, hogy a fogvatartottak végzik az otthonban a kertészeti és karbantartási munkákat, de ennél szélesebb körűvé vált az együttműködés.
 
Az elítéltek korábban is gyűjtöttek már a gyerekeknek, akkor nádtetős fa hintaágyat vásárolt az otthon a 150 ezer forintból, emellett az egyik elítélt mesefalat festett az ebédlő és a foglalkoztató összenyitható terére. A fogvatartottak részt vesznek az otthon ünnepségein is.

Címke:   Balassagyarmat jótékonyság reintegráció