Három napig a kutyamenhelyen segédkeztek a fogvatartottak

Szerző: Arany Gábor / Zalai Hírlap

Link: http://zaol.hu/zalaegerszeg/harom-napig-a-kutyamenhelyen-segedkeztek-a-fogvatartottak-1633314

Dátum: 2014.07.10.
Zalaegerszeg - A hűvösre fordult idő, a szemerkélő eső cseppnyi lendületét se vette az ujjatlan trikóban, szürke nadrágban dolgozó csapatnak.

Lendült a lapát, a csákány a kezekben, tellett a talicska a kitermelt sittel, szépült az egerszegi gyepmesteri telep. Köszönhetően annak a hat fogvatartottnak, aki az egerszegi büntetés-végrehajtási intézetből érkezett úgynevezett jóvátételi munkára. Három napot töltenek a férfiak tereprendezéssel, ami felbecsülhetetlen segítség a menhely négylábú
lakói és gondozóik számára.

– Nagyon szorgalmasak, tökéletesen elégedettek vagyunk – értékelte Scheibelhoffer Adél, az egerszegi állatmenhely koordinátora a munkájukat. – Bővíteni akarjuk a menhelyet, ehhez kell a terep rendezése és néhány kerítés áthelyezése is. Pénznek mindig szűkében vagyunk, ezért örültünk a térítésmentes lehetőségnek, amiről véletlenül értesültünk. Nemrég ugyanis a büntetés-végrehajtási intézet egyik dolgozója kutyát fogadott tőlünk örökbe, akkor került szóba a jóvátételi munka – magyarázta az előzményeket. Hozzátette: a tapasztaltak alapján később is számítanak a fogvatartottak segítségre. Mint ismeretes, az egerszegi Városgazdálkodási Kft.-nél a temető karbantartásában vesznek részt hosszú évek óta a büntetés-végrehajtási intézet lakói – mindenki kölcsönös megelégedésre.

Címke:   Zalaegerszeg jóvátételi munka nyilvánosság