Lezárult az iskolások bűnmegelőzési programja

Szerző: Pest Megyei Rendőr-főkapitányság / police.hu

Link: http://www.police.hu/hirek-es-informaciok/bunmegelozes/aktualis/lezarult-az-iskolasok-bunmegelozesi-programja

Dátum: 2014.07.18.
A Büntetés-végrehajtási Szervezet Továbbképzési és Rehabilitációs Központja 2014. július 11-én tartotta az általa meghirdetett, a bűnelkövetés szempontjából veszélyeztetett gyermek- és fiatalkorúak segítését célzó projekt záróünnepségét.

A 16 hónapos programsorozat a Pilisszentkereszti Szlovák Nemzetiségi Általános Iskola, a Csobánkai Közösségi Műhely Petőfi Sándor Általános Iskola és a Petzelt József Szakközépiskola és Szakiskola tanárai és tanulói, valamint a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság és a Szentendrei Rendőrkapitányság munkatársai részvételével zajlott. A diákok táborokban, kirándulásokon és előadásokon vettek részt, ahol a bűnmegelőzést és az áldozattá válás megelőzését segítő ismeretekkel gyarapíthatták tudásukat.

A záró rendezvényen Szabó Zoltán bv. ezredes projektértékelő bemutatójában kiemelte a program legfontosabb elemeit, a bűnmegelőzési- és ifjúságvédelmi előadásokat, a táborokat, a szabadidő hasznos eltöltésének biztosítását, a Police Coffe rendezvényeket valamint a kommunikációs- és konfliktuskezelői tréningeket, melyen rendőrök és pedagógusok egyaránt részt vettek.

Dr. Hatala József, a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács Elnöke beszédében hangsúlyozta a projekt fontosságát az ifjúságvédelmi tevékenység körében. Megköszönte a Police Coffee rendezvénysorozat kialakítását és elindítását, mely azóta messze kinőtte Pilisszentkereszt határait és a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács gondozásában mára már az ország minden részén megjelent. A program olyan párbeszéd lehetőséget biztosított a rendőrök és az állampolgárok között, amelyre korábban nem volt példa hazánkban.

Az iskolák képviselői rendkívül elismerően szóltak a programban részt vevő rendőrök felkészültségéről és empátiájáról. Mindezek mellett nem elhanyagolható az a tény sem, hogy a tanárok és a rendőrök között a 16 hónap alatt rendkívül jó együttműködés és partneri viszony alakult ki.

Kovács László r. alezredes, a Szentendrei Rendőrkapitányság vezetője beszédében megfogalmazta, hogy a programnak az is hatalmas előnye volt, hogy a kollégák szabadon formálhatták a napi munkájukat, előadásaikat, volt tere a kreativitásnak, az önmegvalósításnak.

A rendezvényt Csóti András bv. vezérőrnagy, a Büntetés-végrehajtás országos parancsnokának beszéde zárta. Véleménye szerint azért lehetett sikeres a program, azért érezte benne magát minden résztvevő jól, mert volt lehetőség a gyermekeknek adni. Tudást, törődést, szeretetet, hiszen a szeretet minden gyermeknek jár.

Címke:   Pilisszentkereszt bűnmegelőzés projekt