Diáktábor a börtön falainál

Szerző: Tánczos Mihály / nyugat.hu / 112 Emergency Press Hírügynökség

Link: http://www.nyugat.hu/tartalom/cikk/diaktabor_a_borton_falainal_szombathely

Dátum: 2014.07.30.
Tavaly szerveztek először tábort a szombathelyi BV Intézetben, a dolgozók gyerekeinek. Az idén már kéthetes turnus indult.

Bár a gyerekek szeretnek azzal dicsekedni, hogy börtöntáborban vannak, de a Szombathelyi Országos Büntetés-végrehajtási Intézetben másodszorra megszervezett gyerektáborban nem találtunk mostoha körülményeket, sem elítélteket. A tábor a BV területén van, de a szigorúan őrzött falakon kívül, így a gyerekek rabokkal sem találkoznak.

A tábor ötlete tavaly vetődött fel az intézet parancsnokában és az egy hetes turnus olyan jól sikerült, hogy az idén már kéthetes tábort szerveztek. A gyerekek pedig már a tanév közben is gyakran kérdezték a szüleiket, hogy ugye az idén is mehetnek?

A tábor több BV-dolgozó szülőnek is nagy könnyebbséget jelent, hiszen a csemeték hasznosan töltik a szünidőt, miközben elérhető közelségben vannak. Az alsó korhatárt úgy húzták meg, hogy a gyereknek már vagy bölcsődébe, vagy óvodába kellett járnia korábban.

A napi játékot más szervezetek bemutatói is színesítik, így például rendőr és tűzoltóbemutató, vagy éppen a Fekete István Állatvédő Egyesület kutyusainak megismerése.

Címke:   Szombathely személyzet gyerektábor