Húsz éves A remény rabjai, ünnepel a filmbeli börtön

Szerző: Naomi / mozi.hir24.hu / The Hollywood Reporter

Link: http://mozi.hir24.hu/hirek/20140829/husz-eves-a-remeny-rabjai-unnepel-a-filmbeli-borton

Dátum: 2014.08.29.
Húsz éves a remény rabja: a Tim Robbins és Morgan Freeman főszereplésével készült mozinak rendhagyó szülinapi bulit rendeznek.

A börtön, amelyből Tim Robbins sikeresen meglógott az 1994-es A remény rabjai című filmben, egy csapat vendéget fogad ezen a hétvégén. A helyszín csak a filmben működött börtönként, valójában az Ohio állambeli Mansfield Javítóintézete. Az épület központi őrszobájában nagyszabású bulit rendeznek szombaton az ötvenes évek stílusában – lesz élő jazz és szendvics is.
 
Ezt megelőzően pedig a látogatóknak lehetőségük nyílik körülnézni a film helyszínéül szolgáló intézetben és Mansfieldben is, valamint ellátogathatnak a tölgyfához, ahol Morgan Freeman felfedezte a bádogdobozt. A szereplők közül többen részt vesznek az eseményen és a szombaton valamint vasárnap tartandó vetítéseken. Az 1994-ben debütált A remény rabjai hét Oscar- és két Golden Globe-jelöléséből különös módon egyet sem váltott díjra. Kárpótolja a filmet, hogy általában a filmművészet legnagyobb remekjei közé sorolják, az IMDb-n 2008-ban a legjobb 250 film élmezőnyébe került. A film rendezőjét, Frank Darabont-t nemrég a Zürichi Filmfesztivál nemzetközi zsűrijének elnökévé választottál.

Címke:   film börtönkép évforduló szubjektivítás